logo B.C. Nieuwerkerken
Club Visie

Onze clubvisie

Basketbalclub Nieuwerkerken wil de basketbalsport in Nieuwerkerken en omgeving promoten bij jongeren en volwassenen. De opleiding van de jeugd is de bestaansreden van de club.


De club wil samen met haar coaches en bestuursleden ten volle tegemoetkomen aan de sportieve verwachtingen van haar spelers. Daarom worden op sportief vlak de ontplooiing en de prestaties van iedere speler opgevolgd rekening houdend met zijn of haar capaciteiten. Naast het sportieve aspect hechten we veel belang aan het sociale aspect. Basket is een teamsport bij uitstek, die naast technische doelstellingen zoals snelheid en balbeheersing ook het gevoel voor samenspel, inzicht en respect voor elkaar aanscherpt.


De club is en blijft een competitieclub en stelt zich als doel met een kern van zelf opgeleide spelers op een zo hoog mogelijk niveau te spelen.


De doorstroming van eigen jeugdspelers naar de seniorploeg is het voornaamste doel van onze jeugdwerking.


De club wenst tevens een recreatief sportaanbod ter beschikking te stellen voor veteranenspelers.


Onze opdracht

Opleiding van spelers tot bekwame basketters – we bouwen aan talent. Besef dat de club jaarlijks investeert in de opvang, begeleiding, opleiding door bekwame trainers, zaal huur en materiaal voor de jeugdwerking.

 

We leggen de lat op sportief vlak elk jaar hoog. Maar ook plezier maken in basketbal hoort er bij. Dit vertaalt zich in de resultaten op het einde van het seizoen, het niveau dat we bereiken en de kwaliteit van onze coaches en begeleiding.

 

Wij leren de spelers zinvol en gericht bewegen, de basisbewegingen (de fundamentals = specifieke, basketeigen technieken) van basketbal en spelen in ploegverband.

 

Basketbal en de sportieve resultaten zijn belangrijk. Echter het clubleven in zijn geheel staat ook centraal in onze werking. Elk seizoen zorgen we voor een gevulde agenda van activiteiten naast de lijn.

 

Basketbal is een ploegsport waarin men pas tot prestaties kan komen als de sterkte van de ploeg meer is dan de optelsom van de individuele capaciteiten van iedere speler.

Wij trachten aan iedere speler basketbal aan te bieden, dit onder begeleiding van vakkundige en gediplomeerde coaches.

 

De club wenst haar spelers tevens belangrijke bijkomende waarden bij te brengen zoals verantwoordelijkheidszin, stiptheid, vastberadenheid, respect, verdraagzaamheid, discipline, doorzettingsvermogen, sociaal gedrag, luisterbereidheid, openheid en vooral teamspirit.

 

Daarnaast wil de club een financieel gezonde en gezellige vereniging zijn waar iedereen zich thuis voelt, met een sportieve ingesteldheid die de toekomst moet verzekeren.