logo B.C. Nieuwerkerken
MAAK HET VERSCHIL

MAAK HET VERSCHIL...

Wil jij ook mee onze club verder uitbouwen of een handje toesteken op onze jaarlijkse evenementen...

vertel het ons en help mee!


Come and join us! #NwkOneTeam


PLOEGVERANTWOORDELIJKE


Een ploeg verantwoordelijke vervult een belangrijke functie binnen de club. Samen met de coach zorgt de ploegverantwoordelijke er voor dat in de ploeg alles vlotjes verloopt.


De ploegverantwoordelijke vormt de schakel tussen coach, spelers, ouders van spelers en het bestuur. Hij/zij kan een klankbord zijn voor de ouders en heeft daarbij bijzondere aandacht voor nieuwe spelers en hun ouders.


Een ploegverantwoordelijke (of zijn/haar gedelegeerde) organiseert ook de praktische afspraken van de ploeg:

  • info over de komende wedstrijden communiceeren aan de spelers en ouders, en de aanwezigheden opvolgen (wie kan wanneer spelen). De kalender van VBL opvolgen via hun of onze website.
  • Verdelen van tafelfuncties/officials (invullen DWF op verplaatsing, délégé, bediening klok en 24 secondenklok bij thuiswedstrijd).
  • Eventueel vervoer/carpooling coördineren bij wedstrijden op verplaatsing.
  • Voorbereiding zaal bij thuiswedstrijden (al zijn alle helpende handen welkom natuurlijk).
  • Afspraken maken rond wassen wedstrijdkledij.
  • ...

Elke ploeg heeft een ploegverantwoordelijke. Voel je je geroepen om je ook in te zetten en dichter bij de club en de hobby van je zoon of dochter te staan? Come and join us! #NwkOneTeam


OFFICIAL


Tijdens wedstrijden oeken we bereidwillige ouders om official te zijn aan de tafel. Dit zijn ook echt 'officiële' functies. Dat betekent dat je neutraal bent tijdens wedstrijden, en samen met de scheidsrechters en coaches de wedstrijd in goede banen leidt.


Bij wedstrijden op verplaatsing sta je in voor het invullen van het DWF, bij thuiswedstrijden voor de klok of shotklok (of 24 secondenklok). Daarnaast is er nog een délégé, zowel bij thuiswedstrijden als wedstrijden op verplaatsing. De délégé is het aanspraakpunt van de scheidsrechter voor de toeschouwers en supporters van de club.


Dat klinkt misschien ingewikkeld, maar dat is het niet. Over het DWF vind je al informatie op onze wedsite, en waar nodig voorzien we ook trainingsmomenten om deze zaken uit te leggen. Vaak worden deze taken ook onderling verdeeld over de ouders van de ploeg (de ene doet bijvoorbeeld liever het DWF dan de shotklok).


Interesse? Contacteer dan de ploegverantwoordelijke.


ANDERE HELPENDE HANDEN


Voor de ploeg en ploegverantwoordelijke is het bij wedstrijden altijd fijn als je als aanwezige ouder meehelpt met het klaarzetten van het veld (plaatsen doelen, tafel, rustbanken, ...) Dat apprecieren we enorm dus houd je niet in!


  Wil je lid worden ?